Psychologie

——-
Sinds de beroerte is mijn leven ingrijpend veranderd. Het ergste vind ik dat ik afhankelijker ben geworden van anderen. En dat terwijl ik altijd zo zelfstandig was. Dit maakte mij somber en minderwaardig voelen. Sinds de begeleiding door de psycholoog heb ik meer oog voor wat ik nog wél kan. Het voelt alsof het leven weer zin heeft.”
——-
“Ik vind het fijn om bij een psycholoog te komen die veel met ouderen werkt. Ze begrijpt wat er allemaal bij komt kijken als je ouder wordt.”
——-

Psychologiepraktijk Kompas

Psychologiepraktijk Kompas is een eenmanspraktijk binnen de Generalistische Basis GGZ (GBGGZ) en gevestigd in Breda. De praktijkhouder en behandelend psycholoog, Ester Jongejan, is BIG- geregistreerd Gezondheidszorgpsycholoog met een aanvullende Eerstelijnskwalificatie. Ester is haar loopbaan in 2002 begonnen in de verpleeg- en revalidatiezorg en heeft daarnaast sinds 2009 in verschillende eerstelijnspraktijken als zzp-er gewerkt. Naast de psychologische zorg voor lichamelijk gezonde volwassenen (18 +) zijn haar speciale aandachtsgebieden CVA/beroerte, Dementie, Parkinson en problematiek samenhangend met de rol van mantelzorger.

In 2015 besloot Ester om haar eigen praktijk op te zetten. Dit maakt het voor haar mogelijk om de psychologische zorg vorm te geven op een manier die bij haar past; laagdrempelig, flexibel, met oprechte aandacht en interesse en zo nodig ook bij de cliënt (en zijn of haar mantelzorger) thuis.

Doelgroepen

Psychologiepraktijk Kompas biedt kortdurende begeleiding bij diverse klachten op verschillende levensgebieden bij volwassenen. Voorbeelden van klachten waarvoor iemand zich aanmeldt zijn:

Stress-, spanningsklachten en overmatig piekeren
Onzekerheid, weinig zelfvertrouwen en negatief zelfbeeld
Paniekaanvallen en hyperventilatie
Sociale angstklachten
Klachten na een trauma, nachtmerries of beelden van nare ervaringen
Dwangmatigheid
Somberheid en depressiviteit
Rouwverwerkingsproblemen
Slaapproblemen
Onverklaarbare lichamelijke klachten
Moeilijkheden met aanpassing aan ingrijpende veranderingen in het leven

Verder kan ik hulp bieden aan mantelzorgers met psychische klachten die voortvloeien uit de zorg voor één van de ouders of de partner met bijvoorbeeld dementie, CVA of de ziekte van Parkinson.Weet u niet of u tot de doelgroep behoort, maar spreekt de praktijk u wel aan: neem gerust vrijblijvend contact op.

Psychologiepraktijk Kompas en Zorg in Zuid

De zorg rondom ouderen is regelmatig complex, doordat velen zelf met chronische ziekten kampen of zorg dragen voor een zieke partner. Omdat er vaak meer aan de hand is dan alleen het psychologische probleem, is het belangrijk om met een brede blik naar de situatie van de oudere cliënt te kijken. Binnen Zorg in Zuid werkt Psychologiepraktijk Kompas nauw samen met deskundigen op het gebied van de ergotherapie, logopedie, fysiotherapie en diëtiek.  Zo wordt goede multidisciplinaire zorg, wat voorheen alleen plaatsvond binnen de muren van de instelling, ook beschikbaar voor thuiswonende cliënten.

Werkwijze

Na de telefonische of digitale aanmelding volgen één of twee intakegesprekken, waarin we onder andere ingaan op uw achtergrond, huidige levenssituatie, klachten en doelen die u wilt bereiken. Daarnaast zal ik u vragen om 2 vragenlijsten in te vullen. Het doel van de intake is om kennis met elkaar te maken, te ervaren of het klikt en in te schatten of ik kan bieden wat u wenst of nodig heeft. Na de intake wordt in overleg het behandelplan opgesteld. De begeleiding zal op maat zijn, gericht op het bereiken van uw doel(en). De frequentie van de vervolggesprekken is afhankelijk van het behandelplan.Desgewenst is het mogelijk om een vrijblijvend kennismakingsgesprek af te spreken.

Vergoedingen

Bekijk hier de vergoedingen voor psychologie.

Ester Jongejan

Psycholoog voor Zorg in Zuid

Contact

Wilt u nader kennismaken, neemt u dan gerust contact met mij op.

Telefoon: 06-49080131

Mail: info@psychologiepraktijkkompas.nl

Website: Psychologiepraktijk Kompas

  • Heeft u een vraag over psychologie?

    Onze psycholoog neemt graag de tijd om uw hulpvraag te beantwoorden.

Waar kunnen we u verder mee van dienst zijn?

 

Layout

Color Skin

Header type

Top sidebar

2nd sidebar

Sticky Menu

Direction

Animations