Diëtetiek

Dietheek Breda Zuid e.o. valt onder de landelijke Dietheek organisatie en wordt gerund door Rita Wilschut, kwaliteit geregistreerd diëtist. In 1986 is Rita, na het behalen van haar diploma diëtist en lerares, begonnen als docent gezondheidskunde. Na enkele jaren heeft ze de overstap gemaakt naar een groot farmaceutisch bedrijf, waar ze ruim tien jaar heeft samengewerkt met huisartsen, specialisten en apothekers.

Na een onderbreking van 10 jaar in het buitenland, heeft ze zich 2 jaar geleden na het volgen van diverse scholingen, de opleiding tot vitaal coach ( voeding. sport, coaching), de post-H.B.O. diëtetiek  gevestigd als zelfstandig diëtist in Breda Zuid.

Doelgroep

Voor alle vragen op het gebied van (aangepaste) voeding kunt u bij Dietheek terecht. Daarnaast kunt u een afspraak maken wanneer er sprake is van bijvoorbeeld (pre) diabetes, hypertensie, over- en ondergewicht, darmklachten, etc. Haar specialisatie is (streng) koolhydraatbeperkte voeding waarbij vooral mensen met diabetes type 2, overgewicht, insulineresistentie veel baat hebben.

Dietheek Breda Zuid e.o.

Het zijn met name ouderen die te maken hebben met chronische ziekten waarbij als onderdeel van het behandelplan de voeding een belangrijk aspect kan zijn. Omdat er bij chronische ziekten vaak sprake is van meerdere problemen die aandacht vragen, werkt Dietheek Breda Zuid samen met deskundigen op het gebied van psychologie, fysiotherapie, ergotherapie en logopedie. In uw eigen woonomgeving wordt zorg geboden vanuit meerdere disciplines. U hoeft dus zelf de deur niet uit.

Werkwijze

Tijdens het eerste gesprek met de diëtist wordt er uitgebreid gekeken naar uw huidige leefstijl. Wat eet en drinkt u gewoonlijk, wat doet u aan beweging, met wie leeft u samen etc. Al deze factoren kunnen van invloed zijn op uw voedingspatroon. Daarna kijkt de diëtist welke aanpassingen in uw voeding kunnen bijdragen aan uw gezondere leefstijl. Uw diëtist van Diëtheek maakt in samenspraak met u een realistisch advies. U krijgt geen standaard dieet, maar een praktisch en persoonlijk voedingsadvies afgestemd op uw behoeften, wensen en doelen.

Tijdens vervolgconsulten worden uw voortgang en ervaringen besproken, krijgt u aanvullende informatie en wordt u gecoacht bij de veranderingen in uw leefstijl.

Vergoeding

Basisverzekering & aanvullende verzekering
In 2016 wordt dieetadvisering voor 3 uur per kalenderjaar vergoed door de basisverzekering. Dit betekent dat u minimaal 5-6 consulten vergoed krijgt. Houd hierbij rekening met het eigen risico van uw zorgverzekering. Kinderen onder de 18 jaar betalen geen eigen risico.

Ketenzorg
Voor chronische patiënten met bijvoorbeeld diabetes, Cardio Vasculair Risicomanagement en COPD is dieetadvisering soms opgenomen in regionale samenwerkingsverbanden (zogenaamde DBC’s).Indien dit het geval is, wordt de factuur betaald door de organisatie die dit in uw regio regelt. Uw huisarts en de diëtist zijn ervan op de hoogte of dit ook voor u geldt.

Bekijk hier de vergoedingen voor diëtetiek.

Rita Wilschut

Diëtist voor Zorg in Zuid

Contact:

Wilt u meer weten over diëtetiek, neem dan gerust contact met mij op.

Telefoon:

06-30755979

Mail:

r.wilschut@dietheek.nl

Website:

www.dietheek.nl

  • Heeft u een vraag over diëtetiek?

    Onze diëtist neemt graag de tijd om uw hulpvraag te beantwoorden.

Waar kunnen we u verder mee van dienst zijn?

 

Layout

Color Skin

Header type

Top sidebar

2nd sidebar

Sticky Menu

Direction

Animations